Elbilsladdare hemma

Spara tid och pengar genom att ladda din elbil hemma. På Gullikssons El hjälper vi dig med produktval och installation. I vårt utbud hittar du elbilsladdare för alla behov och önskemål. Lägg din beställning och hör av dig så utför vi din installation – snabbt, smidigt och enkelt.

Bakgrunds linje grön

Ladda med elbilsladdare hemma

Att ladda elbilen hemma är bekvämt, tidsbesparande och ekonomiskt. Med en elbilsladdare hemma slipper du bilresorna till publika laddstationer och de höga kostnaderna som vissa stationer har. Det enda du behöver är en laddstation i form av en laddbox eller laddstolpe.

Med en elbilsladdare kan du ladda upp till 5-15 gånger snabbare än ett vanligt uttag. Den totala laddtiden kan variera mellan 6 till 25 timmar (från 0-100%) beroende på din bilmodell och vilken laddeffekt som finns tillgänglig. Oftast är batteriet dock inte helt urladdat och behöver därför inte laddas lika länge.

Som privatperson kan du dessutom utnyttja skattereduktionen för grön teknik vid installation av en laddplats.

FAQ

Frequently Asked Questions

Vad kostar det att installera en elbilsladdare hemma?

Installationen brukar kosta mellan 6 000–30 000 kr efter avdrag för grön teknik. Priserna skiljer sig väldigt mycket beroende på var laddboxen placeras, om det finns något förberett eller om det krävs markarbeten.

Hur snabbt laddar en elbil?

Laddtiden kan variera beroende på storleken på ditt elbilsbatteri, väderförhållanden och elbilens laddningskapacitet. Det kan också ta längre tid att ladda bilen från 0 till 100 eftersom elbilar använder litiumjonbatterier.

Vad kostar det att ladda en elbil?

Det brukar kosta runt 105 kr att fulladda en elbil med ett 70kWh batteri, vilket motsvarar en milkostnad på 3 kr.

Kan man ladda en elbil i ett vanligt eluttag?

Det är inget som rekommenderas i från Elsäkerhetsverket då uttaget inte är konstruerat för att ha en sådan last under längre period. Därför kan det vara en farlig risk att ta.

Vilken elbilsladdare är bäst?

Eftersom laddboxar är enklare att installera är de billigare än en laddstolpar. De har också fler installationsmöjligheter eftersom de kan förvaras inomhus och utomhus, medan laddstolpar bara kan installeras utomhus. Däremot är laddstolpar robustare och tåligare för dåliga väderförhållanden. Därför håller de också bättre i längden.

Aktuella produkter

På Gullikssons El har vi ett brett sortiment av smarta och stilmedvetna elbilsladdare för hemmet. Vi erbjuder några av de säkraste och mest effektiva laddboxarna på den svenska marknaden.

Bakgrunds linje grön

Så här gör du

Installera en elbilsladdare hemma

Börja med att titta på vilken elbilsladdare som ni tror passar bäst till just ert hushåll. Placeringen av en laddbox är enklast vid garage eller parkering intill en husvägg. Om du vill ha en laddbox på en fristående laddstolpe tillkommer det dyrare markarbeten.

Det andra steget är att kontrollera vilken säkring du har hemma. Sedan hjälper vi dig att granska så att det finns utrymme för en laddplats på din befintliga särkingsstorlek. Ifall det inte finns utrymme behöver du antingen höja din säkring eller tillägga utrustning för lastbalansering.

Till sist lägger du din beställning och kontaktar oss så utför vi installationen åt dig. På Gullikssons har vi erfarenhet och specialistkompetens och strävar efter att vara den mest prisvärda leverantören på marknaden.