”Det stärker arbetsmoralen att ha kul tillsammans”

Hanna Hellgren är förstaårsmontör på Gullikssons El. Hon jobbar som serviceelektriker och dagarna bjuder på en stor variation av olika arbetsuppgifter.

För att bli motiverad är det väldigt viktigt för Hanna att ha kul på jobbet och att trivas ihop med sina kollegor, och det har hon också gjort sedan den dagen hon började på Gullikssons som lärling direkt från El- och energiprogrammet.

- Det stärker arbetsmoralen att ha kul ihop. Vi i vår grupp träffas vi varje morgon och planerar dagens arbete. Och vi brukar också stråla samman och äta lunch tillsammans i stort sett varje dag. Vi är verkligen ett sammansvetsat gäng.

- Om det är något arbetsmoment som jag inte vet hur jag ska hantera så kan jag alltid ringa mina kollegor eller min projektledare och fråga om råd. På så vis känner jag mig inte ensam.

Hanna tror att hon kommer kvar på Gullikssons länge.

- Som företag växer vi och det finns stora möjligheter att utvecklas och specialisera sig inom till exempel fiber eller KNX-installationer. Så småningom kanske jag också kan bli ledande montör eller projektledare.

Hon tycker att fler montörer borde söka sig till Gullikssons.

- Vi är verkligen ett gäng som har roligt tillsammans och vi har också väldigt bra ledare som stöttar oss. Vi har också bra löneförmåner, exempelvis tjänstepension och sjukvårdsförsäkring.

- Det känns också tryggt att jobba här för det finns alltid jobb. Om det skulle vara lite klent med arbetsuppgifter i en grupp kan man alltid hjälpa en annan grupp som har mer att göra.

 

Hanna Hellgren som är montör hos Gullikssons el sitter i en vit skåpbil

ansiktsbild på Hanna Hellgren som är montör hos Gullikssons el

Hanna Hellgren

Ålder: 20

Familj: Bor hemma med föräldrarna. Mitt stora intresse för elteknikbranschen kommer nog från min far, som jobbar som fastighetsskötare, därav mitt intresse för branschen. Syster pluggar i uppsala

Gör på Gullikssons: Serviceelektriker.

Fritidsintressen: Spela datorspel, ta tupplurer, läsa och lyssna på musik. 

Det visste du inte om mig: Har ett stort intresse för Cosplay, dvs utklädnad till kända karaktärer från till exempel filmer, serier och spel. Tycker även mycket om hästar och har ridit i tolv år. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår