”Mina kollegor och min chef ställer alltid upp för mig”

Carl Kristiansson har arbetat som serviceelektriker på Gullikssons El i fyra år och han stortrivs, både med jobbet och arbetskamraterna.

- Det bästa med mitt jobb är flexibiliteten och omväxlingen, att vi har frihet under ansvar. Ena dagen är jag hemma hos en privatkund och byter en strömbrytare, andra dagen jobbar jag med installationer i ett kök och tredje dagen kan jag vara på ett stort bygge och montera armaturer.

Frihet under ansvar innebär i praktiken för Carl att han exempelvis bokar sina egna kundbesök och har ansvar för att återkoppla till dem när jobbet är klart. Han beställer material och sköter också faktureringen.

- På så vis har jag ansvar för mina kunder och är lite av min egen chef. Det passar mig väldigt bra.

- Innan jag började på Gullikssons var jag osäker på jag ville fortsätta att arbeta som elektriker. Jag hade jobbat i åtta år och funderade på att byta till något annat, så känner jag verkligen inte nu.

Den goda och omtänksamma stämningen mellan de anställda på Gullikssons El tillskriver han det som alla på företaget kallar ”Gullikssonandan”.

- Vi är visserligen närmare 80 personer på företaget, men vi har väldigt nära kamratskap och ställer alltid upp för varandra. Många av mina bästa vänner är också mina kollegor.

- Vi har kul tillsammans, och för mig är det väldigt viktigt. Om du inte ser fram emot att gå till jobbet på måndag morgon kommer du nog så småningom söka dig vidare. Det är några exempel på vad Gullikssonandan betyder.

Och Carl planerar att vara kvar länge på företaget.

- Jag har kollegor och en chef som alltid ställer upp för mig och det finns stora möjligheter att utvecklas och göra olika saker.

Gullikssons El är ett medelstort företag, vilket Carl tycker är en stor fördel. Många på företaget har jobbat länge där, vissa hela sitt yrkesliv.

- Vi är inte så många att du som enskild person blir anonym. Samtidigt kan vi erbjuda alla typer av elinstallationer. Och vill du kan så kan du alltid sträva efter att bli projektledare och arbetsledare.

 

ansiktsbild på Carl Kristianssons som är serviceelektriker hos Gullikssons el

helbild på Carl Kristianssons sittandes med ett paket kablar i knät

Carl Kristiansson

Ålder: 31

Familj: Sambo och en dotter på fem månader.

Gör på Gullikssons: Serviceelektriker, mestadels mot privatkunder.

Fritidsintressen: Tränare på Friskis och tränar crossfit, utbilda mig inom ekonomi och personlig utveckling och resa.

Det visste du inte om mig: Kan stå på händer och lyfta 100kg över huvudet. Har vunnit Midnattsloppet på firman tre år i rad.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår