Aktuellt

 • Välj elinstallationsföretag med rätt behörighet – kolla alltid upp hos Elsäkerhetsverket!

  Om du äger en fastighet eller en lägenhet är du också ansvarig för att din elanläggning är säker. För att undvika risk för felaktiga och farliga installationer är det viktigt att välja installationsföretag med rätt behörighet och kompetens. Kolla därför alltid upp det företag du tänker anlita för din elinstallation. Alla företag som utför elinstallationsarbete på annans elanläggning ska enligt lag vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Registrerade företag uppfyller grundläggande krav och står under Elsäkerhetsverkets tillsyn. För att få utföra elinstallationsarbeten i din bostad måste de dessutom också vara registrerade för verksamhetstypen ”Bostäder”.  

  Läs mer på Elsäkerhetsverkets e-tjänst 

 • Brand- och utrymningslarm i BRF:er och flerfamiljshus

  Hur snabbt vet vi om det brinner i gemensamma utrymmen som källare, garage eller vind?

  Brandlarm med siren som upptäcker en tidig brand kan betyda vardefull tid att hinna släcka, larma räddningstjänst eller utrymma lägenhetena och undvika möjlig storbrand. Hos Gullikssons El ser vi ett intresse hos BRF:er att installera gemensamt brandlarm i fastigheterna.  

  Henry Larsson, behörig ingenjör brandlarm hos Gullikssons El, förklarar mer!

  Läs mer här

 • Grönt avdrag ersätter tidigare solcellstödet

  Du vet väl att du fortfarande kan få skattereduktion när du väljer att installera grön teknik? Så här skriver Skatteverket om grönt avdrag: ”Riksdagen har beslutat att de nuvarande stöden till privatpersoner för solcellssystem, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon ersätts av en skattereduktion för installation av grön teknik. Detta i syfte att underlätta klimatomställningen. Avdraget ska fungera på liknande sätt som rot och rut, så att köparen får avdraget direkt på fakturan. Det gäller installationer som påbörjas, avslutas och betalas från och med 1 januari 2021.”

  Skattereduktionen ges för de debiterade kostnaderna för arbete och material med:

  15% för installation av solceller

  50% för installation av lagring av egenproducerad elenergi

  50% för installation av laddningspunkter till elfordon.

  Läs mer on grönt avdrag på skatteverket.se

 • Coronaviruset Covid-19

  Hos Gullikssons El levererar vi fortsatt inom samtliga våra teknikområden och tjänster. Vi tar den globala smittspridningen på största allvar och arbetar nogsamt enligt Folkhälsomyndighetens och regeringens senast uppdaterade rekommendationer för smittförebyggande åtgärder. Som ett led i den förnyade riskbedömningen använder våra medarbetare alltid munskydd där det är speciellt rekommenderat, och självklart i utrymmen där det inte är möjligt att hålla tillräckligt avstånd.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår