Aktuellt

 • Södersjukhusets nya fina akutmottagning

  Södersjukhuset är ett av Sveriges största sjukhus och ett av Stockholmsregionens viktigaste vårdcentrum. Hos Gullikssons El är vi stolta över förtroendet att utföra samtlig elinstallation i den nya akutmottagningen som nu står färdig att med utökad kapacitet ta emot tusentals stockholmare.

 • Gullikssons El nu även certifierade för Hedengren Security

  Dags att se över systemet för brandlarm? Vi är stolta över att nu även kunna erbjuda smidiga helhetslösningar från Hedengren Security, leverantör av såväl enskilda systemlösningar som heltäckande integrerade system för brandlarm och nödbelysning. Hedengrens egna system med brandlarm, sirener och nödbelysning i en och samma samma funktion är en smidig och pålitlig lösning för olika typer av fastigheter.

  Läs mer på hedengren.com

 • Fastighetsägare: ’Smart passage’ ger ökad säkerhet med digital inpassering för räddningstjänst

  Smart passage är en digital inpasseringstjänst för räddningstjänsten som kan utnyttjas när man har automatbrandlarm kopplade till SOS Alarm. Vid utryckning på ett automatlarm aktiveras en temporär behörighet för inpassering i fastigheten så att räddningstjänsten kan ta sig in utan nycklar. Med Smart passage går man alltså från hantering av fysiska nycklar till en digital nyckelhantering som är smidigare och säkrare för alla parter. Det sparar tid och skapar förutsättningar för effektivare insatser.

  Den digitala behörigheten administreras av SOS Alarm och med Smart passage ges räddningstjänsten möjlighet att spara värdefull tid vid en insats i en akut situation.

  Läs mer om Smart passage på sosalarm.se

 • KNX – smartare boende!

  Fastighetsautomation med KNX – alla husets funktioner i ett och samma system! KNX är en internationell ISO-standard som kortfattat innebär en teknik för gemensam styrfunktion av alla fastighetens applikationer, från värme och ventilation till vatten, energiövervakning och smart mätning, belysning, solskydd, larm, audio/video och mycket annat.

  Istället för att elektrikern måste dra kablar och ledningar för varje enskild funktion, samlar KNX alla applikationer i samma kabel och system. Trådbundet som trådlöst; alla KNX-produkter kan kopplas till varandra och därför kan KNX hantera mängder av olika funktioner i en byggnad. Det gör det enklare och bekvämare att styra alla eltekniska installationer, både i fastigheten och i själva bostaden.

  Läs mer om KNX i flerbostadshus här!

 • Tänk på det här när du ska ladda elbilen

  Elbilar blir allt vanligare och med dem ökar också antalet laddstationer. Vad ska man tänka på när man installerar en laddstation eller laddbox?

  Läs mer på elsakerhetsverket.se

 • Det här får du göra själv när det gäller el – och det här får du inte göra

  Som ägare till din bostad är du ansvarig för att din elinstallation blir korrekt utförd. Kopplasakert.se är en satsning från Elsäkerhetsverket för att du som privatperson ska veta vem som har rätt att utföra olika typer av elinstallationer hemma hos dig.

  Var rädd om dig - Koppla säkert!

  Läs mer på elsakerhetsverket.se

  Läs produktblad

 • Energioptimering sparar både miljö och plånbok

  Genom ofta ganska enkla justeringar kan du göra stora energibesparingar. Dina olika elinstallationer har kanske hängt med länge och blivit gamla, felinställda eller använder dyra och omoderna energikällor. Det gör att de förbrukar onödigt mycket el med höga kostnader och miljöbelastning som följd. Genom en energiberäkning och optimering av till exempel belysning, värme och ventilation kan energianvändningen bli mer effektiv, dina installationer få längre livslängd och du gör ett bättre miljöval. Kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att se över din elförbrukning.

 • Lagra din solenergi och ha backup vid strömavbrott. Det viktigaste om energilager:

  Att lagra energi när det är billigt och använda när det är dyrt ger en jämnare kostnad för din elförbrukning. Och till exempel genom att lagra elen som dina solpaneler producerar under dagen kan du använda närproducerad grön el när du kommer hem från jobbet även om solen gått ner.

  Om detta och andra smarta tips om energilagring kan du läsa hos energilagringsutvecklaren Enequi

 • En majoritet av svenskarna tror att de kommer installera solenergi inom tio år

  Hos Gullikssons El är vi övertygade om att framtiden tillhör solenergin. Enligt en undersökning från branschföreningen Svensk Solenergi har 3 procent av svenskarna numera egen solenergianläggning. Över hälften av svenskarna, 52 procent, tror att de kommer äga en egen solenergianläggning inom tio år. Enligt undersökningen anser 81 procent av svenskarna att solenergi kommer ha en viktig roll i den framtida energiförsörjningen. Över hälften skulle också gärna påskynda energiomställningen genom att skaffa en egen solenergianläggning.

  Läs mer på svensksolenergi.se

 • Gullikssons El är medlem i branschorganisationen Installatörsföretagen. Som beställare bidrar du till en schysstare elinstallatörsbransch

  Företag som är anslutna till branschorganisationen Installatörsföretagen har kollektivavtal och arbetar enligt organisationens riktlinjer för arbetsmiljö, -säkerhet och kompetensutveckling, men också med frågor som rör exempelvis branschetik, samhällsutveckling och klimatpåverkan. För dig som beställare innebär det att du bidrar till att upprätthålla en seriös bransch med ansvarstagande som bidrar till schysstare villkor för dig, företaget och omvärlden.

  Läs mer på in.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår